Ruimte verdelen Ruimte verdelen 0 Repin Likes
Mooie stalen deuren! Verkrijgbaar bij www.molitli.nl Mooie stalen deuren! Verkrijgbaar bij www.molitli.nl 0 Repin Likes
Folding glass wall Folding glass wall 0 Repin Likes
Vergader ruimtes Vergader ruimtes 0 Repin Likes
0 Repin Likes
Interieur-Naspers-Kantoor-Heyligers. QbiQ Wallsystems Interieur-Naspers-Kantoor-Heyligers. QbiQ Wallsystems 0 Repin Likes
Rabobank Amersfoort. QbiQ Wallsystems Rabobank Amersfoort. QbiQ Wallsystems 0 Repin Likes
Rabobank Leusden. Qbiq Wallsystems Rabobank Leusden. Qbiq Wallsystems 0 Repin Likes
Raadhuis Ede. QbiQ Wallsystems Raadhuis Ede. QbiQ Wallsystems 4 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
ETH Zurich ETH Zurich 0 Repin Likes
0 Repin Likes
Preferro Stalen Deuren is de specialist in Nederland in het ontwerpen, fabriceren en monteren van... Preferro Stalen Deuren is de specialist in Nederland in het ontwerpen, fabriceren en monteren van stalen deuren, taatsdeuren, draaideuren en schuifdeuren. 0 Repin Likes
Indrukwekkend badkamer ontwerp door Remy Meijers Indrukwekkend badkamer ontwerp door Remy Meijers 0 Repin Likes
Slimline systeemwanden; strak, stijlvol en geluidsisolerend, Verwol complete interieur realisatie, Verwol ontwikkelt, fabriceert en installeert... Slimline systeemwanden; strak, stijlvol en geluidsisolerend, Verwol complete interieur realisatie, Verwol ontwikkelt, fabriceert en installeert al meer dan 30 jaar kwalitatief hoogwaardige systeemwanden en deuren. Deze ervaring heeft recent geresulteerd in de Slimline serie; enkelglas wanden, dubbelglas wanden én dichte ... 0 Repin Likes
staal wand afscheiding wit staal wand afscheiding wit 0 Repin Likes
Modern Conference Room | Boris Stratievsky | Chicago Commercial Real Estate | Chicago Offices For Rent Modern Conference Room | Boris Stratievsky | Chicago Commercial Real Estate | Chicago Offices For Rent 0 Repin Likes
Rabobank Amersfoort, the Netherlands Rabobank Amersfoort, the Netherlands 0 Repin Likes

Nieuws

 
 
 

17/12: December Lecture – Buiksloterham; What’s going on?

 
20-11-2019
 
 
Foto: Impressie van verschillende Open Building projecten in de wijk Buiksloterham, Amsterdam. Render door WAX, Den Haag.

In Buiksloterham (waar je 10 jaar geleden niet wilde zijn toch?) ontstaat een dynamische, hippe stadswijk waar wonen en werken in rap tempo wordt vormgegeven. De ambitie op het gebied van circulariteit is hoog, de randvoorwaarden zijn op zijn minst uitdagend! Welke rol speelt de gemeente Amsterdam?

Maar liefst 4 betrokken architectenbureaus presenteren hun visie op ‘What’s going on in Buiksloterham’ en laten zien welke projecten er gerealiseerd zijn of gaan worden.

Aanmelden voor het evenement kan hier.

Het woord is aan:
– Space & Matter
– Space Encounters, Joost Baks;
Oumuamua en andere projecten in de Buiksloterham zoals het Gezondheidscentrum Joolz en toekomstige projecten
– Mei Architects & Planners, Robert Winkel;
Project Max & Moore aan de Asterweg
– Marc Koehler Architects, Eric Thijssen en Luke van der Vorst;
Superlofts // Poppies // MARK // intro Open Building Audio Tour
Moderator: Caroline Kruit, DAX Creative Company

Programma:
16.00 – Inloop
16.30 – Opening programma;
Welkom bij Oumuamua mede namens ASA
Introductie Buiksloterham, What’s going on?
16.35 – Space & Matter
16.55 – Space Encounters, Joost Baks
17.15 – Mei Architects & Planners, Robert Winkel
17.35 – Marc Koehler Architects, Eric Thijssen
18.00 – Debat: Buiksloterham, waar gaat het heen?
18.20 – Afsluiting: borrel & bites

 

Locatie:
Dat kan alleen in Buiksloterham zijn! ASA is te gast bij Oumuamua, de pop-up waar je geweest moet zijn. Eind 2019 sluit deze unieke plek op de Asterweg 15 met club, bar, restaurant en expositieruimte. Slechts een paar minuten van de Adam Toren en met parkeren voor de deur.

 

Meer over de bijdragen van:

– Space & Matter
Schoonschip is een uniek, drijvend, duurzaam en circulair gebied bestaande uit 30 waterplots voor 46 waterwoningen. Geïnitieerd door een groep enthousiastelingen met een gemeenschappelijke droom, wiens ideeën door Space & Matter vertaald zijn naar een slim stedenbouwkundig plan.

Bij de Ceuvel heeft het bureau een vervuild stuk land getransformeerd tot een klein paradijs; een eco-hub voor creatieve en sociale ondernemingen.

– Space Encounters, Joost Baks
‘Oumuamua, een plek waar werken, eten en cultuur samenkomen’ waarom heeft Space Encounters deze plek – dit gebouw – omarmd?

Space Encounters noemt zich de Buiksloterham-specialist. Inmiddels zijn projecten als het tijdelijke Gezondheidscentrum en de kantoren van Joolz in gebruik. Wat komt er nog aan op de Buiksloterham van Space Encounters. En waar moet het naar toe?

– Mei Architects & Planners, Robert Winkel
Op de locatie van Oumuamua wordt in januari 2020 begonnen met de bouw van project Max & Moore; een modern kantorencomplex met een in de Buiksloterham passende robuuste uitstraling. Mei streeft naar het behalen van BREEAM Excellent voor hun gebouw en wil een gezonde en groene werkomgeving creeren voor de gebruikers. Hoe gaat dat eruit zien?

– MKA, Marc Koehler Architects, Eric Thijssen & Luke van der Vorst
Marc Koehler ontwikkelde het concept Superlofts, dat op steeds meer locaties in Nederland samen met bewoners wordt vertaald naar flexibele en duurzame woongebouwen. In de Buiksloterham is Superlofts Ridderspoorweg reeds gerealiseerd en Superlofts Republica is in aanbouw. Ook werkt MKA aan Poppies, een circulair woongebouw van houtbouw en aan MARK, een hoogwaardige mixed-use, 9 verdiepingen tellend gebouw met een stoere, industriële uitstraling die inspiratie put uit de New Yorkse midtown architectuur .

 

MKA is mede-initiatiefnemer van Open Building NL, een platform waar architecten en ingenieurs hun kennis over en ervaring met Open Bouwen uitwisselen en delen en gezamenlijk research doen naar de bouwopgaven van deze tijd. Open Building propageert een scheiding tussen bouwkundige systemen waardoor deze los van elkaar aangepast kunnen worden en gebouwen meerdere levenscycli kunnen hebben. Het flexibele deel van de gebouwen wordt in samenspraak met de gebruikers ontwikkeld.

Vanuit het platform Open Building NL wordt de Open Building Audio Tour ontwikkeld; een gids langs recent opgeleverde projecten in Amsterdam. In Buiksloterham staan veel “Open Buildings”; projecten als Superlofts, PATCH22, BlackJack, Stories Buiksloterham en CiWoCo spelen in op een vraaggestuurde markt en en tonen een nieuwe architectuur voor het individu en het collectief.

 

Aanmelden voor het evenement kan hier.

 
 
 

Laat hier je gegevens achter en ontvang 4x per jaar onze nieuwbrief.