Ruimte verdelen Ruimte verdelen 0 Repin Likes
Mooie stalen deuren! Mooie stalen deuren! Verkrijgbaar bij www.molitli.nl 0 Repin Likes
Folding glass wall Folding glass wall 0 Repin Likes
Vergader ruimtes Vergader ruimtes 0 Repin Likes
0 Repin Likes
Interieur-Naspers-Ka Interieur-Naspers-Kantoor-Heyligers. QbiQ Wallsystems 0 Repin Likes
Rabobank Amersfoort. Rabobank Amersfoort. QbiQ Wallsystems 0 Repin Likes
Rabobank Leusden. Qb Rabobank Leusden. Qbiq Wallsystems 0 Repin Likes
Raadhuis Ede. QbiQ W Raadhuis Ede. QbiQ Wallsystems 0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
0 Repin Likes
ETH Zurich ETH Zurich 0 Repin Likes
0 Repin Likes
Preferro Stalen Deur Preferro Stalen Deuren is de specialist in Nederland in het ontwerpen, fabriceren en monteren van stalen deuren, taatsdeuren, draaideuren en schuifdeuren. 0 Repin Likes
Indrukwekkend badkam Indrukwekkend badkamer ontwerp door Remy Meijers 0 Repin Likes
Slimline systeemwand Slimline systeemwanden; strak, stijlvol en geluidsisolerend, Verwol complete interieur realisatie, Verwol ontwikkelt, fabriceert en installeert al meer dan 30 jaar kwalitatief hoogwaardige systeemwanden en deuren. Deze ervaring heeft recent geresulteerd in de Slimline serie; enkelglas wanden, dubbelglas wanden én dichte ... 0 Repin Likes
staal wand afscheidi staal wand afscheiding wit 0 Repin Likes
Modern Conference Ro Modern Conference Room | Boris Stratievsky | Chicago Commercial Real Estate | Chicago Offices For Rent 0 Repin Likes
Rabobank Amersfoort, Rabobank Amersfoort, the Netherlands 0 Repin Likes

Nieuws

 
 
 

Cradle to Cradle café

 
05-04-2017
 
 
Sinds 1 januari is QbiQ trotse partner van het Cradle to Cradle café: 4x per jaar een gratis miniseminar waarin actuele en uiteenlopende onderwerpen op het gebied van duurzaamheid worden besproken door diverse inspirerende sprekers. Aansluitend is er een gezellige netwerklunch. Morgen, 6 april, staat de eerste gepland!

Locatie

Auditorium Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP  Den Haag

Programma
09.00 uur Ontvangst met koffie
09.30 uur Opening Cradle to Cradle café
09.45 uur Presentatie Wouter Moll
10.15 uur Presentatie Jeroen Geurst
10.45 uur Pauze
11.00 uur Presentatie Leon Thier
11.30 uur Presentatie Nico Smiet
12.00 uur Netwerklunch


Presentatie 1: Wouter Moll

Investeren in woningen, een duurzame belegging

Wie is Syntrus Achmea Real Estate en Finance, en waarom kiezen haar klanten voor het beleggen in woningen? Mede aan de hand van het Wijnhaven project wordt dit inhoudelijk toegelicht en wordt er naar specifieke aspecten als duurzaamheid en MVO gekeken.

Tot voor kort waren in het Wijnhaven complex nog  twee ministeries gehuisvest. In het nieuwe Wijnhavenkwartier zijn naast 164 appartementen en 6 royale penthouses ook kantoorruimtes gerealiseerd. Daarnaast is hier de locatie van de nieuwe Campus Den Haag van de Universiteit Leiden (totaal 13.000 m²). Aan de Turfmarkt en in een nieuw gevormde nieuwe straat is in totaal zo’n 1.300 m² beschikbaar voor winkels en horeca. Dat zorgt voor de sfeer op straat. Auto’s zijn welkom in de ondergelegen parkeergarage.

Presentatie 2: Jeroen Geurst

Transformatie van twee ministeriegebouwen

Jeroen Geurst zal vertellen over de transformatie van de twee ministeriegebouwen. De nadruk zal liggen op de stedenbouwkundige transformatie van een in zichzelf gekeerd gebouwencomplex tot een levendig stadsblok met interactieve plinten. Daarnaast zal worden ingegaan op het hergebruik van het casco en de toevoeging van nieuwe bouwdelen. Tenslotte zal de uitwerking van de  nieuwe gevel worden toegelicht.


Presentatie 3: Leon Thier

Van ministerie naar universiteitscampus

Op 10 januari is de nieuwe huisvesting voor de Campus Den Haag  van de universiteit Leiden geopend. De campus is gerealiseerd in het voormalig Ministerie van Binnenlandse zaken in Den Haag. De Transformatie van dit gebouw met woningen, winkels en universiteit is de grootste transformatieopgave van Nederland en een voorbeeld van hergebruik op grote schaal.

Het onderwijs sluit nauw aan op de thema’s die de stad Den Haag kenmerken als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid en als centrum van het Nederlandse openbaar bestuur en International Governance. Studio Leon Thier maakte m.m.v. StudioLEFT het interieurontwerp. Ontmoeting staat in het ontwerp centraal.


Presentatie 4: Nico Smiet

Rol van het Rijksvastgoedbedrijf in gebiedsontwikkelingsprojecten

Nico Smiet, projectdirecteur bij het Rijksvastgoedbedrijf zal vertellen hoe de duurzaamheidaspecten, C2C en energieneutraliteit worden opgenomen in gebiedsontwikkelingsprojecten. Met daarbij de wijze van borging door het Rijksvastgoedbedrijf in projecten. Voor de gebiedsontwikkelingsprojecten moet worden gedacht aan de ontwikkeling van locatie Valkenburg in Katwijk waar een voormalig vliegveld moet worden ontwikkeld naar een rustieke woonwijk in het binnenduingebied met o.a. 5000 woningen en 20 ha bedrijvigheid. Het accent ligt dan vooral op vroegtijdig ideeën genereren in wisselende teams en nieuwe samenwerkingsvormen analyseren op haalbaarheid om dit plantechnisch in ruimtelijke ordeningprocessen vast te leggen.

Wouter Moll – Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Wouter heeft na een studie Bouwkunde aan de HTS en Architectuur aan de Academie der Bouwkunst gewerkt als adviseur /projectmanager voor verschillende opdrachtgevers. Hij werkt sinds 2011 voor SAREF, eerst in de rol van technisch manager voor hun nieuwbouwprojecten en sinds 2014 als eindverantwoordelijke voor het technisch management van de woningen.

Jeroen Geurst – Geurst & Schulze architecten

Jeroen Geurst (1960) is in afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft. Hij is sinds 1984 architect/directeur bij Geurst & Schulze architecten in Den Haag. De laatste jaren is het aantal transformatieopgaven binnen het bureau gegroeid met als meest recente project de transformatie van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie in Den Haag tot woningen, commerciële ruimten en universiteit.

Leon Thier – Studio Leon Thier Architectuur/interieur

Leon Thier realiseerde vele projecten, van stedelijke schaal tot en met interieur, nieuwbouw en transformatie van bestaande gebouwen. Hij startte in 2007  Studio Leon Thier architecten. Van 1990 tot 2007 was hij architect-directeur/mede-eigenaar van Atelier Pro. De scope van de projecten van de Studio is onverminderd groot: van “Stad tot stoel”. Door collegiale samenwerking met collegabureaus en tekenbureaus, realiseert hij de meest uiteenlopende projecten.

Nico Smiet – Rijksvastgoedbedrijf

Nico Smiet is werkzaam als Projectdirecteur bij het Rijksvastgoedbedrijf met projecten als herbestemming Voormalig vliegveld Valkenburg, Herbestemming Marinierskazerne Doorn en Veenhuizen. Hiervoor is hij werkzaam geweest bij AM en bij de BAM Nico Smiet krijgt inspiratie van innovatieve samenwerkingsvormen en creativiteit in projecten. Oplossingsgericht werken is zijn motto.

Meer informatie: http://www.cradletocradlecafe.com

 
 
 

Laat hier je gegevens achter en ontvang 4x per jaar onze nieuwbrief.