[social_board id="323" type="wall"]
Nieuws
 
 
 

De voordelen van een systeemwand

 
13-07-2022
 
 

Vandaag heb je een deadline. Je komt op kantoor en gaat vol goede moed aan de slag. Op de achtergrond staan collega’s te praten. Je wordt afgeleid en begint je te irriteren, maar probeert van de geluiden af te sluiten. En verzucht; “zat er maar een wand tussen, dan kan ik me beter concentreren”. Een mooi voorbeeld van hoe je dit soort problemen met een systeemwand kunt oplossen.

Soms zorgen geluiden op kantoor of werkvloer voor ergernis. Het leidt af, de productiviteit leidt eronder omdat men zich minder kan concentreren. Het kan zelfs leiden tot stress en gezondheidsproblemen. Ook andere factoren spelen een rol. Het kan zijn dat je een gevoelig of lastig gesprek in alle rust wilt doen. Een systeemwand is een perfecte oplossing om geluid te weren.

Voor elke wens een systeemwand op maat

Er zijn vele mogelijkheden om wanden en deuren in te zetten voor geluidsisolatie en -absorptie. Soms is op een bepaalde werkplek een doorzichtige wand prettig om het daglicht te behouden. Je houdt contact met anderen door het zicht, maar hinderlijk geluid wordt wel tegengehouden.

In andere gevallen is het juist prettig dat je niet door een wand kunt kijken. Wanneer een gedeelte ondoorzichtig moet zijn, kan er worden gewerkt met privacyfolies of met andere materialen dan glas zoals gips, melamine, staal of ecologische materialen.

Veilige omgeving

Een voordeel van systeemwanden – van QbiQ – is dat de systeemwanden ook kunnen voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Zo zijn er wanden met verschillende classificaties op het gebied van brand– en rookwering. Voor vides en andere potentieel gevaarlijke plekken zijn sterke doorvalveilige wanden verkrijgbaar.

Stijlvolle, esthetische ruimte

Je wil graag meerdere types systeemwanden in één ruimte combineren? Hoe maak je deze ruimte dan esthetisch verantwoord? Bij de meeste systeemwanden ontstaan er verspringingen en ruimtes bij aansluitingen wanneer er verschillende wanden worden gecombineerd. Om rust en eenheid te creëren is het belangrijk dat de diverse wandtypes, profielen inclusief kleur en maatvoering op elkaar aansluiten. Het voordeel van het systeem van QbiQ is dat alle typen systeemwanden naadloos op elkaar aansluiten en de werkomgeving rustig en strak blijft. Omdat de QbiQ profielen altijd een hoogte van 33mm in aanzicht hebben.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een systeemwand op maat? Wil je meer weten over de verschillende wandtypes en welke wanden het beste bij jouw wensen passen? Neem contact op of bekijk de vele voorbeelden van systeemwanden in de fotogallery.

 

 

 
 
 

Laat hier je gegevens achter en ontvang 4x per jaar onze nieuwbrief.