[social_board id="323" type="wall"]
Nieuws
 
 
 

iQ PROTECT Smoke

 
20-09-2022
 
 

 

iQ PROTECT Smoke: Rookwerende glaswanden met S200 of Sa classificatie

De iQ PROTECT Smoke rookwerende glaswanden voldoen aan de strenge eisen die worden gesteld aan de rookwerendheid van wanden en deuren in utiliteitsgebouwen. iQ PROTECT Smoke wanden hebben rondom een profiel van slechts 33mm in aanzicht. Verticale stijlen zijn in rookwerende wandsystemen, in beginsel, niet vereist waardoor een hoge mate van transparantie wordt verkregen.

Verschillende diktes

iQ PROTECT Smoke kan worden uitgevoerd in verschillende glasdiktes. Door het toepassen van dikker glas, eventueel voorzien van een akoestische folie tussen het glas, worden geluidsisolatie waarden aanzienlijk verhoogd. Daar waar extra hoge glaswanden worden gevraagd,  zorgt dikker glas voor extra stabiliteit en sterkte van de rookwerende glaswand. In het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) stelt men strenge eisen aan de rookwerendheid van compartimenten waarbij voor zowel koude als warme rook separate eisen gelden. Afhankelijk van het type gebouw en gebruik wordt bepaald welke classificatie is vereist.

Slaap- en niet-slaapgebouwen

iQ PROTECT Smoke Sa  glaswanden zijn geschikt om te plaatsen daar waar een Sa Classificatie is vereist. Dit zijn ‘niet-slaapgebouwen’ zoals bijvoorbeeld kantoren. Hier gaat men uit van rook met de temperatuur van de omgeving, ofwel ‘koude rook’. iQ PROTECT Smoke S200 glaswanden zijn geschikt om te plaatsen daar waar een S200 classificatie is vereist. Dit zijn met name gebouwen waarin geslapen wordt zoals ziekenhuizen, hotels en kinderdagverblijven. Hierbij gaat men uit van rookwerendheid bij een temperatuur van 200 °C, ofwel ‘warme rook.

 

 

Meer weten?

Wil je weten wat de gevolgen zijn voor jouw ontwerp? Of de impact op het budget? Neem contact op met onze S200 specialist Marianne van der Sande op 088 5010543 of via marianne@qbiq.nl. Of lees meer in de iQ PROTECT Smoke productinformatie.

 
 
 

Laat hier je gegevens achter en ontvang 4x per jaar onze nieuwbrief.